Inte säker hemsida – SSL Certifikat

Det här är vad dina kunder och prospekts möts av när de går in på din hemsida

Inte säker hemsida – SSL Certifikat

Google ser din hemsida som osäker eftersom du inte har ett SSL certifikat installerat. Dags att göra någonting åt det? Lugn, New Digital hjälper dig. Fyll i formuläret nedan så är du säker inom 48h.

Förra året slutade Google att ranka http:// sidor. Det viktigt att din sida syns som säker vid sökningar. Att installera ett SSL Certifikat är ett måste. Google Analytics registrerar heller inte längre trafiken till och från sidor utan säkerhetscertifikat. Din hemsida är också mer öppen för hackare som vill komma åt din hemsida för brottsliga ändamål.

Visste du att det kan ta upp till 17 månader att göra sig fri från en Google Penalty?

Google bråkar inte i onödan — om ditt innehåll inte följer de riktlinjer för kvalitet som utformats kring användarupplevelsen, straffar de dig med att sluta indexera din webbplats. Det betyder att du inte längre finns i Googles sökresultat. Det kan ta upp till 17 månader att bli indexerad igen, beroende på när Google kör sina algoritmer. Man vill absolut inte bli straffad av Google för det är lika med att hemsidan inte finns längre.

Vi installerar ett SSL Certifikat åt dig inom 48h!

Vi hjälper våra kunder att bli säkrare, snabbare och snyggare på webben. Digital IQ är en modern webbyrå som skapar webbplatser som både robotar och människor vill/kan läsa. Vill du vara längst fram vad gäller digital marknadsföring och kommunikation?

Ja tack, hjälp mig installera ett SSL certifikat.  

Använd knappen eller formuläret nedan med meddelande SSL-certifikat.
Vi ringer dig direkt när vi fått in din intresseanmälan!

Vi vill gärna höra om ditt digitala projekt!

Teknisk SEO

Teknisk SEO

Det är många digitala marknadsförare som ignorerar de tekniska aspekterna av en hemsida – vilket är ett stort misstag. Teknisk SEO är grunden till hela din webbstrategi – om din webbplats inte är byggd eller strukturerad korrekt, kommer sökmotorerna att få problem att läsa och indexera ditt innehåll.

I värsta fall kan hela webbplatsen bli osynlig för sökmotorerna… så det är viktigt att ha en gedigen förståelse för de tekniska aspekterna av SEO.

Webben är en teknisk plattform, och det finns korrekta och inkorrekta sätt att bygga webbplatser. I denna artikel går vi igenom hur sökmotorer interagerar med sidorna för att hjälpa dig att diagnostisera problem och förbättra webbplatser.

Vi går igenom de tekniska aspekter som påverkar hur sökmotorer ser din webbplats. Vi täcker HTTPS, site speed, robots.txt, webbplatskartor, URL:er, omdirigering, duplicering av innehåll och kanoniska taggar, strukturerad data, webbplatskartor och hur du visar webbplatselement och gör en teknisk audit.

Tekniska detaljer du måste har full kontroll på:

 • Webbhotell
 • CDN leverans
 • HTTPS & HTTP/2
 • Sidhastighet (site speed)
 • Mobilvänlig (även site speed på mobil)
 • Robots.txt
 • Webbplatskartor
 • URL:er
 • Ompekningar av URL:er
 • Dubblett innehåll
 • Kanonisk innehåll
 • Strukturead data
 • Sidstaus koder
 • Hur sidelement är strukturerade
 • Teknisk analys (kontinuerligt)
 • Responsiv design
 • Säkerhet

New Digital hjälper dig räta ut alla frågetecken. Vi kan göra om din hemsida från grunden, göra ändringar så att den är uppdaterad enligt modern webbstandard eller så kan vi hjälpa dig som kravställare till din nuvarande leverantör.

Vi vill gärna höra om ditt digitala projekt!

Vad är Google Penalty

Vad innebär Google Penalty?

Google bråkar inte i onödan – men om ditt innehåll inte följer Googles riktlinjer för kvalitet och användarupplevelse, kan Google straffa dig. Din webbplats slutar visas i sökresultaten eller så tas domänen bort helt från Googles indexering. Google indexerar alla hemsidor på sina egna servrar, detta för att få full kontroll på vad som skall visas i sökresultaten (SERP).

Så när du gör en sökning på internet via Google är du inne i deras servrar och söker, inte på internet som många verkar tro. Google indexerar och styr nästan all sökning lokalt och globalt, så du vill verkligen inte bli straffad. Finns du inte indexerad så finns du inte på internet helt enkelt.

Har du blivit straffad kan vägen till återhämtning ta månader och utan några som helst garantier att få domänen indexerad hos Google igen. Det är viktigt att förebygga och vara medveten om Googles riktlinjer för webbansvariga och förbättra webbplatsens innehåll för att inte drabbas. Om du behöver hjälp med riktlinjerna eller i den svåra processen att få tillbaka rankningen på Google kan Digital IQ hjälpa dig!

Vilka är de olika typerna av Google-straff?

OBS! Allt innehåll kommer från Googles riktlinjer för webbansvariga 

Riktlinjer för kvalitet

 • Automatiskt genererat innehåll
 • Vilseledande omdirigeringar
 • Länksystem
 • Text som visas för sökrobotar men inte för användare (cloaking)
 • Dold text och länkar
 • Öppningssidor
 • Duplicerat innehåll
 • Partnerprogram
 • Instoppade sökord
 • Skapa sidor med skadligt innehåll
 • Riktlinjer om skräp från användare
 • Sätt att undvika skräpkommentarer
 • Rapportera spam, betalda länkar eller skadlig programvara

Vad är hackning eller hackat innehåll?

Med hackat innehåll avses innehåll som hackare har kunnat placera på webbplatsen utan ditt tillstånd på grund av säkerhetsbrister på webbplatsen. Google vill skydda användarna och se till att sökresultaten är tillförlitliga. Vi arbetar därför hårt för att hålla hackat innehåll borta från våra sökresultat. Hackat innehåll ger användarna sämre sökresultat och kan i värsta fall installera skadligt innehåll på datorn. Vi rekommenderar att du skyddar din webbplats och tar bort hackat innehåll så fort du hittar det.

Exempel på hackat innehåll:

Injicerat innehåll
En hackare som skaffat sig åtkomst till en webbplats kan försöka injicera skadligt innehåll på sidor som redan finns. Det är ofta fråga om skadlig JavaScript-kod som injicerats direkt på webbplatsen eller i en iframe.

Tillagt innehåll
Ibland kan en hackare genom att utnyttja ett säkerhetsproblem lägga till nya sidor med skräp eller skadligt innehåll på webbplatsen. Syftet med sådana sidor är ofta att manipulera sökmotorerna. De befintliga sidorna kanske inte uppvisar några tecken på att webbplatsen skulle vara hackad, men de tillagda sidorna kan skada webbplatsens besökare eller webbplatsens placering i sökresultaten.

Dolt innehåll
En hackare kan också försöka manipulera befintliga sidor på webbplatsen utan att det märks. Hackarens mål är att lägga till innehåll på webbplatsen som sökmotorerna ser men som kan vara svårt för dig och andra att upptäcka. Det kan handla om att lägga till dolda länkar eller dold text på sidan med CSS eller HTML eller mer komplexa manipuleringar som cloaking.

Omdirigeringar
Hackare kan injicera skadlig kod på webbplatsen som omdirigerar vissa användare till skadliga sidor eller sidor med skräp. Omdirigeringar av det här slaget kan vara beroende av vilken hänvisningsadress, användaragent eller enhet som används. Till exempel kanske du omdirigeras till en misstänkt sida när du klickar på en webbadress i Googles sökresultat men inte när du besöker samma webbadress direkt i webbläsaren.

Manuella påföljder ger dig en anmälan via Google Search Console (tidigare Google Webmaster Tools). Om din trafik har fallit av och du inte kan hitta din webbplats i sökresultaten även när du googlar det exakta företagsnamnet, kolla GSC för en varning.

I search Console kan du se orsaken till straffet och du får lite vägledning om hur det går att lösa problemet.

Hur lång tid det tar att bli av med straffet beror först på hur snabbt du kan ta bort problemen och/eller förbättra innehållet. Vissa påföljder har lösts i dagar, medan många tar veckor eller månader. Det är vanligt att en förfrågan till Google att ta bort straffet inte lyckas vid ett första försök.

Tips: Vi kan hjälpa till att få bort din manuella straff tidigare än att göra det ensam!

Vi vill gärna höra om ditt digitala projekt!

Nya WordPress 5.0

Låt oss hjälpa dig med nya WordPress 5.0

Vilka är förändringarna i WordPress 5.0?

WordPress uppdaterar sin plattform flera gånger varje år och de flesta förändringar är ganska små. Många användare märker aldrig skillnaden från en uppdatering till nästa.

WordPress 5.0 är annorlunda. Det är en fullständig uppdatering för att snabba upp alla WordPress sidor och göra dom redo för framtiden där hastighet avgör hur bra en site rankar.

WordPress 5.0 är den enskilt största uppdateringen i WordPress historia och det kommer att förändra hur du gör allt på plattformen.

WordPress är marknadsledande och driver cirka 30% av alla webbsidor på webben. En förändring som denna har en enorm inverkan på webbplatsägare och marknadsförare. Här har vii samlat en snabb överblick på allt som kommer med WordPress 5.0 och vad du behöver göra för att göra dig redo.

Det är nog lättare att tänka på WordPress 5.0 som en fullständig översyn av plattformen, snarare än en uppdatering – åtminstone i den meningen att vi har blivit vana vid CMS. 

När du har uppdaterat till version 5.0 kommer allt att se ut och fungera mycket annorlunda än WordPress du känner till.

Läs mer (Engelska)

Huvudfunktionen är WordPress-redigeraren heter Gutenberg – en WYSIWYG-editor som låter dig skapa sidor och innehåll visuellt. 

Om du har använt ett tema med en sidbyggare tidigare kommer formatet att vara något bekant. – Dock kommer du märka på laddtiden att Gutenberg är blixtsnabb i jämförelse med ett stort tema.

Läs mer (Engelska)

Gutenberg låter dig skapa innehållsblock, (innehålls-mallar) som du kan återanvända och förändra gång på gång vilket snabbar upp arbetet med content markant.

Du kan återanvända ett innehållsblock flera gånger på dina sidor och redigera dem alla från samma plats. 

Du kan tex. skapa ett CTA-block som marknadsför en av dina digitala nedladdningar, placera den på varje bloggsida och varje optimeringsändring du gör kommer att tillämpas på din webbplats.

Läs mer (Engelska)

Gutenberg – Den nya editorn som förändrar allt.

Så här blir du redo för WordPress 5.0

Med WordPress 5.0 blir plattformen kraftfullare och lättare att använda, men steget från version 4.9 till 5.0 är större än någon annan WordPress uppdatering som gjorts. 

Förmodligen använder något eller några teman eller plugins som fungerar på din befintliga WordPress installation men som inte kommer fungera med WordPress 5.0 redigeraren. När du gjort en riktig uppdatering kommer du märka att sidorna laddar otroligt mycket snabbare. Men för de alla flesta betyder detta att alla sidor på din site måste byggas om.

Det finns plugins som tex. Disable Gutenberg som tillåter dig fortsatt använda grafiska WP Builders som Elementor, WP Baker etc.

1. Testa WordPress 5.0-plugin

WordPress har släppt ett Gutenberg-plugin som du kan använda för att ta tag i den nya redaktören innan den rullar ut för riktigt. Testa det, få dina kunder att spela och ge alla den bästa chansen att bli bekant med den före release.

2. Installera det klassiska redigeringsprogrammet

Det finns också ett officiellt Classic Editor-plugin som du kan använda för att återställa den befintliga redaktören och detta kommer att ge en viktig säkerhetskopia för dig och dina kunder tills du vet att alla är bekväma med Gutenberg.

3. Skapa en stagingwebbplats för att testa uppdateringen

För att undvika problem med uppdatering till WordPress 5.0 skapar du en interneringswebbplats på en lokal server så att du kan uppdatera det här först och testa för eventuella problem. Skapa bara en kopia av dina befintliga webbplatser och testa uppdateringen på dem alla, så att den levande versionen av varje sida blir orörd tills du är redo att gå live.

4. Testa dina tema

Detta är ett av de största områdena för potentiella problem och du måste se till att du kör ett Gutenberg-kompatibelt tema när du uppdaterar. Om ditt befintliga tema inte uppdateras (eller du inte kan bekräfta) kan det vara en bra idé att byta till ett nytt tema som redan är engagerat i Gutenberg, även om det här innebär att du redigerar din webbplats.

5. Bedöm dina pluginprogram

Detta är ett annat potentiellt problemområde och det finns ingen garanti för att alla plugin du använder kommer att uppdateras för Gutenberg-kompatibilitet. Nu är det dags att utvärdera dina plugins, kolla efter Gutenberg dokumentation och bestämma om du behöver göra några ändringar.

Det viktigaste är att börja göra sig redo för att se till att du inte upplever några kritiska fel under uppdateringen. Det sista du vill ha är ett plugin som orsakar problem på din webbplats eftersom det inte är kompatibelt med den nya redigeraren.

Läs mer (Engelska)

Vi vill gärna höra om ditt digitala projekt!

100 digitala marknadstermer

Verktyg eller funktioner du behöver ha koll på.

Marknadsföring har blivit mer komplicerad: Flera metoder, sälj- och marknadskanaler, flera sätt att uppnå mål… vilket gör att dagens marknadspersoner måste vara mycket mer av allt för att kunna göra ett bra jobb.

De ”gamla” marknadsprinciperna är i allra högsta grad aktuella fortfarande men nya principer med ny teknologi har tillkommit. Mer spårbar, mer teknisk, fler alternativ, fler sätt att lyckas och fler sätt att misslyckas.

Vi har gjort en lista över de 100 vanligaste områden du som marknadsförare eller företagare behöver vara medveten om eller helst insatt i för att kunna skapa resultat. Det gäller att veta vad man skall göra men framförallt vad man inte skall göra.

Här kommer New Digitals 100-lista för kunskaper i modern marknadsföring. Punkterna är inte rangordnade efter betydelse (aktiviteterna passar olika bra beroende på företagets specifika krav och behov) men alla relaterar till marknadsområdet. Vissa är mer specifika, medan andra är mer generiska och strategiska samt vissa är rena verktyg.

 1. Blogg/Nyheter
 2. Produktion av innehåll “Content creation”
 3. Innehålls marknadsföring “Content marketing”
 4. Copywriting – digitala och sociala medier.
 5. Copywriting – traditionell copy.
 6. Krishantering
 7. Gästinlägg och kommentarer
 8. Länkar – viktiga eller skadliga.
 9. Outreach – nya kanaler bloggare, influencers och redaktörer.
 10. Podcasts och andra ljudmedier
 11. PR strategi
 12. Ryktesspridning
 13. Hastighet – producera innehåll och produktutveckla snabbare.
 14. Viral innehålls kreation/marketing 
 15. Skriva i all media och plattformar
 16. Adobe Creative Suite kreativa verktyg.
 17. Kalligrafi, handtexta och typografi
 18. Digital annons design – storlekar och format
 19. Drönar filmer och innehåll
 20. Grafisk design
 21. Foto
 22. Video innehåll
 23. Digital kampanj optimering
 24. Digital targeting/målsättning
  Beteende och konceptuell.
 25. Display annonsering
  Google Display annonsering
 26. E-postmarknadsföring 
  Teknik, processer och plattformar
 27. Facebook annonsering
 28. Google Ads
 29. Influencer marknadsföring
 30. Instagram annonser
 31. Marketing Automation
 32. Media inköp
 33. Media planering
 34. Mobil marknadsföring
 35. Organisk sök
 36. Pinterest annonsering
 37. Retargeting
 38. SEM sökmotor marknadsföring
 39. SEO sökmotor optimering
 40. Snapchat annonsering
 41. Social tillväxt
 42. Social management
 43. Twitter annonsering
 44. Buffer
 45. BuzzSumo
 46. Canvas
 47. Evernote
 48. Google Trends
 49. HootSuite
 50. Kissmetrics
 51. ManageFlitter
 52. MeetEdgar
 53. Moz
 54. Sizmek (och andra annons servrar)
 55. Sprout Social
 56. Trovärdighet
 57. Noggrannhet för detaljer
 58. Budget hantering
 59. Emotional intelligens (kunder, internt, teams)
 60. Ge och ta emot feedback
 61. Lokal marknadsföring
 62. Marketing funnels/tratt
 63. Projektledning
 64. Affiliate marknadsföring
 65. Kalla samtal/Cold calling
 66. E-post prospektering
 67. Konverterings optimering
 68. Direkt kontakt
 69. Prissättning, lönsamhet och ROI
 70. Produkt marknadsföring
 71. Erbjudande och presentations produktion
 72. Prospektering
 73. Event- och publika presentationer
 74. Storytelling
 75. Övergripande marknads strategi
 76. Varumärkespositionering
 77. Marknadsmix
 78. Kommunikationsplanering
 79. Konkurrent analys
 80. Konsument beteenden (förstå och förutse)
 81. Innehåll och marketing planering/timing
 82. Inbound marknadsföring
 83. Sökords analys och planering
 84. Marknadsundersökning
 85. A/B tester (alla medier)
 86. Annonsnätverk (djup insikt och förståelse)
 87. Annons distribution (digital)
 88. Advertising Operations
 89. CMS system (WordPress, Drupal, etc.)
 90. Data analys
 91. Excel
 92. Google Analytics
 93. HTML/CSS (grundläggande kunskaper)
 94. Kvalitetssäkring
 95. Site kartor
 96. SQL
 97. Tracking and Attribution
 98. User Experience Design
 99. WordPress utveckling och anpassning
 100. WordPress plug-in integration

Har du inte koll på alla dessa så kan du med fördel vända dig till Digital IQ så hjälper vi dig med detta. Vi kanske inte kan alla heller men vi kan ta in någon från vårt nätverk som är specialist på en specifikt område.

Vi vill gärna höra om ditt digitala projekt!

Varför är HTTPS viktigt?

 

Det här är vad dina besökare möts av när de besöker din sida.

Om du inte har SSL installerat kan vem som helst avlyssna trafiken mellan era besökares dator och er webbsidas server. Det betyder att era besökares information som tex lösenord, kontonummer, känsliga personuppgifter är öppna för alla att avlyssna.

Ett SSL Certifikat betyder tillit. Att ni som företag hanterar era besökares data på ett seriöst sätt som skyddar dom från brott. Dessutom garanterar ett SSL Certifikat era kunder att ni verkligen äger er domän.

Det handlar inte bara om säkerhet och integritet. HTTPS har varit en rankning faktor i Googles algoritm sedan 2014. Vikten av HTTPS har fallit i glömska de senaste åren, men det är fortfarande en av de viktigaste att du har en säker webbplats.

Det är också viktigt att har ett HTTPS certifikat så att du får fullständiga referensdata i Google Analytics. GA visar inte hänvisningsdata mellan HTTP och HTTPS-webbplatser. Om du använder endast HTTP och en användare följer en länk från en HTTPS-sida till din webbplats, visar GA inte besöket som ”referral”-trafik utan kommer att visas under direkt trafik.

Vi är på väg mot att alla har HTTPS, och de flesta webbläsare visar ett “inte säkert” meddelande när användare besöker webbplatser som inte är säkra.

Om du ska flytta en webbplats till HTTPS hjälper vi dig så att allt blir rätt från början med ompekningar osv. Det är viktigt att göra rätt typ av ompekning så att du inte tappar kredibilitet och upparbetad ranking.

Vi vill gärna höra om ditt digitala projekt!

Vad är viktigt 2019?

 

Säkerhet är en viktig faktor 2019

Vi har sammanställt en webb-guide för så att du prioriterar rätt! Enkelt förklarat är det en stabil teknisk plattform och ett innehåll som attraherar både människor och robotar. I klartext: du skall bygga din webbplats eller webbutik för dina besökare. Google är en av dessa besökare och dessutom den enskilt viktigaste. Ser du Google som din viktigaste besökare utan att för den skull glömma alla de andra, är du på helt rätt spår.

Varför är optimering av hemsidan så viktigt?

Lyckas du med din optimering är framgången enorm: om Google gillar din sida och visar den högt upp i sina sökresultat när någon söker på ord eller fraser som är relevanta för din verksamhet, kommer du att generera trafik och nya kunder. Utan kostnad och över lång tid såvida du gör ett bra jobb.

Även om Google ändrar sina algoritmer och sitt sätt att indexera så är dessa förändringar inget som sker varje dag. Men med Googles köpta trafik är det tvärtom – det vill säga hos de annonser som ligger överst och de annonser som ligger nederst på Googles träfflistor är markerade med ”Annons”.

Eftersom Googles algoritmer ändras väldigt sällan är det viktigt att göra rätt från början. Gör man fel kan det ta upp till 17 månader att korrigera sitt misstag. Ja, 17 månader och det är för att vissa av algoritmerna körs bara var 17:e månad.

Så bästa tipset är: ta hjälp av någon som kan och gör rätt från start!

Köpta annonser slutar visas så fort du stänger av ditt annonsköp eller drar ned budgivningen. Medan de organiska träffarna som du inte betalat för har fördelen och ibland nackdelen att det inte finns någon av- eller på-knapp. De visas löpande så länge Google bedömer att din webbplats eller webbutik tillhör de mest relevanta.

Så hur kan du rivstarta din optimering?

Ja, först och främst anlita oss som partner 😉 men vi har även sammanställt en webb-guide med de 12 viktigaste tipsen 2019 för att lyckas få mer trafik till din webbplats.

Vi börjar med två viktigaste tekniska punkterna. Det är värt att investera i teknik under 2019 och framför allt kring säkerhet samt hastighet!

1. Mobilvänlig och snabba laddtider
Googles mantra är ”mobile first”! Snabb och mobilvänlig, det är det viktigaste att satsa på 2019. Om du är osäker på om din webbplats är mobilvänlig så kan du testa den med Googles verktyg Mobile-Friendly Test. Om din webbplats är snabb spelar allt större roll när Google rankar din sida och snabba sidor bra för dina användare. Testa din sida med Googles verktyg PageSpeed Insights.

2. Använd https-certifikat
Använder du ett https-certifikat blir det svårare för en extern part att komma över information som överförs mellan dig och till exempel en webbplats. Google varnar i sin webbläsare Chrome för webbplatser som inte använder sig av https.

Sedan kommer vi till åtta punkter som handlar mer om innehåll. 2019 är året då du bör tänka mer holistiskt kring innehåll: ta löpande fram text, bild och video av högsta kvalitet.

3. Skriv bra copy
Innehåll med bra copy är A och O på din webbplats. Det skall vara copy som både människor och maskiner vill samt kan läsa. Hög attraktionskraft, ärligt, underhållande och säljande utan att var det till människor. Robotar vill ha tydliga sökord och fraser som är relevanta med din verksamhet.

Detta är året när längd på copy blir allt mer viktigt. Ta hjälp av professionella webb-copys som vet hur mycket som skall skrivas på varje sida. Du måste helt enkelt veta vad som krävs av innehållet. Använd även de verktyg som finns på marknaden: Yoast, All-in-One-SEO osv.

4. Skriv bra copy till säljande titlar för varje sida
Sidans titel är den absolut viktigaste att satsa på för att lyckas med innehållet.

5. Skriv bra copy på metabeskrivning för varje sida
Utnyttja möjligheten att skriva unika metabeskrivningar för alla dina sidor. Metabeskrivningen är det som visas i sökningen och en bra copy kommer att öka antalet klick till just den sidan.

6. Tydliga H1 rubriker på alla sidor
Fokusera på H1:an (huvudrubriken) på alla dina sidor – det påverkar såväl din ranking och tydligheten för dina besökare.

7. Optimerade bilder som du har rätt att använda
Optimerade bilder har blivit allt viktigare: Google och andra sökmotorer uppfattar bilder som en naturlig del av en webbsida och som en viktig komponent för användaren. Robotar gör allt för att tyda bilderna, och har du bra bilder på din sajt finns chans att dyka upp i det som kallas ”bildsök”. Taggning av bilder gör även optimering enklare för sökmotorer.

OBS!: Använd aldrig bilder som du inte har rätt att använda. Det kan och kommer att straffa dig hårt. Eftersom robotar kan tolka bilder och känna igen dubbletter av bilder så är risken väldigt stor att åka fast för publicering av bilder som man inte har rättigheter för.

8. Länkar (in- och utlänkningar)
Innehåll och länkar har sedan starten varit de viktigaste parametrarna för att få bra ranking och komma högt upp organiskt. Innehåll i textform och länkar är det som Googles spindlar (web crawlers) ”ser” och kan förstå fullt ut.

9. Arbeta löpande med nya, relevanta länkar
Se till att skapa nya länkar genom att bjuda på relevant och länkvänligt innehåll. Men undvik all form av köpta länkar. Det fungerar inte och Google genomskådar lätt detta. Det finns inga genvägar till en välfungerande hemsida hos sökmotorerna. Det är bara hårt och ärligt jobb som krävs för framgång.

10. Peka om gamla sidor, sidor med fel och gör 301 redirects
Här finns det massor av guld att gräva! Genom att löpande peka om sidor som resulterat i fel, så kallade 404-sidor, gamla kampanjsidor och sidor med produkter som utgått ur sortimentet. Åtgärda allt som länkar fel och gör det nu direkt!

11. Alltid uppdaterad
Oavsett om det gäller teknik eller innehåll är det viktigt att du löpande uppdaterar och är medveten hur de påverkar din webbplats. Att inte uppdatera innebär en stor säkerhetsrisk och att i slutändan bli hackad. Ofta är tekniska uppdateringar bara sätt att täppa till säkerhetshål. Rekommendation är att anlita någon som ser till att din hemsida alltid är uppdaterad.

12. Förbered för röstsök (voice)
Mobila sökningar och användningen av assistenter ökar gör att ”Voice Search” fortsätter att öka under 2019. Comscore spår att 50 % av alla sökningar kommer vara röststyrda 2020. Röstsökningar är ofta längre (dvs. fler ord och fraser) än tangentsökningar och är därför ännu mer ”long tail”

Vill du lyckas med röstsök: skriv innehåll som en konversation, som svarar på frågorna som dina besökare vill ha svar på.

 

Har du frågor eller undrar över något vad gäller optimering av din webbplats är du välkommen att kontakta oss!

Vi vill gärna höra om ditt digitala projekt!