Teknisk SEO

Det är många digitala marknadsförare som ignorerar de tekniska aspekterna av en hemsida – vilket är ett stort misstag. Teknisk SEO är grunden till hela din webbstrategi – om din webbplats inte är byggd eller strukturerad korrekt, kommer sökmotorerna att få problem att läsa och indexera ditt innehåll.

I värsta fall kan hela webbplatsen bli osynlig för sökmotorerna… så det är viktigt att ha en gedigen förståelse för de tekniska aspekterna av SEO.

Webben är en teknisk plattform, och det finns korrekta och inkorrekta sätt att bygga webbplatser. I denna artikel går vi igenom hur sökmotorer interagerar med sidorna för att hjälpa dig att diagnostisera problem och förbättra webbplatser.

Vi går igenom de tekniska aspekter som påverkar hur sökmotorer ser din webbplats. Vi täcker HTTPS, site speed, robots.txt, webbplatskartor, URL:er, omdirigering, duplicering av innehåll och kanoniska taggar, strukturerad data, webbplatskartor och hur du visar webbplatselement och gör en teknisk audit.

Tekniska detaljer du måste har full kontroll på:

 • Webbhotell
 • CDN leverans
 • HTTPS & HTTP/2
 • Sidhastighet (site speed)
 • Mobilvänlig (även site speed på mobil)
 • Robots.txt
 • Webbplatskartor
 • URL:er
 • Ompekningar av URL:er
 • Dubblett innehåll
 • Kanonisk innehåll
 • Strukturead data
 • Sidstaus koder
 • Hur sidelement är strukturerade
 • Teknisk analys (kontinuerligt)
 • Responsiv design
 • Säkerhet

New Digital hjälper dig räta ut alla frågetecken. Vi kan göra om din hemsida från grunden, göra ändringar så att den är uppdaterad enligt modern webbstandard eller så kan vi hjälpa dig som kravställare till din nuvarande leverantör.

Vi vill gärna höra om ditt digitala projekt!